Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Verkennen van mogelijkheden om te blijven werken na pensionering 

Bent u met pensioen maar hebt u het gevoel dat u nog meer kunt doen? U bent niet alleen. Veel gepensioneerden besluiten weer aan het werk te gaan, parttime of als vrijwilliger. Werken na je pensioen heeft zijn eigen unieke voordelen en helpt gepensioneerden betrokken te blijven en actief te blijven in hun gemeenschap. Dit is wat u moet weten over doorwerken na pensioen

Voordelen van werken na pensionering 

Met pensioen gaan hoeft niet te betekenen dat je de werkplek voorgoed vaarwel zegt. Er zijn veel voordelen om weer aan het werk te gaan, ook al is het parttime of als vrijwilliger. Eén voordeel is dat u verbonden blijft met uw gemeenschap en relaties onderhoudt met collega’s uit het verleden. Dit kan uw geest scherp houden, eenzaamheid tegengaan en in het algemeen een gevoel van tevredenheid geven. Andere voordelen zijn een extra bron van inkomsten en iets zinvols te doen hebben met uw dagen – wat de leegte kan opvullen die kan ontstaan wanneer iemand met pensioen is gegaan. 

 

Mogelijkheden vinden om te werken na de pensionering 

Er zijn verschillende manieren voor gepensioneerden om weer aan het werk te gaan zonder dat ze per se een fulltime baan hoeven te nemen. Eén manier is door vrijwilligerswerk; veel organisaties hebben vrijwilligers nodig die ervaring en kennis hebben op bepaalde gebieden, zoals financiën of marketing, en vaak vereisen deze rollen geen lange uren of verplichtingen die iemands capaciteiten of tijdsbeperkingen te boven gaan. Een andere manier is via consulting; door gebruik te maken van de expertise die tijdens de loopbaan is opgedaan, vinden veel gepensioneerden dat ze in hun eigen tempo kortlopende opdrachten of projecten kunnen aannemen terwijl ze toch een salaris verdienen – zonder ooit nog een voet in een kantoor te hoeven zetten! Tot slot bieden sommige werkgevers flexibele roosters die speciaal zijn afgestemd op gepensioneerden, zodat ze kunnen blijven werken en toch kunnen genieten van alle voordelen van het pensioenleven.  

Blijven werken na je pensioen biedt tal van voordelen voor degenen die op zoek zijn naar een ander hoofdstuk in hun leven na de pensioengerechtigde leeftijd. Of u nu meer geld wilt binnenhalen, manieren zoekt om verbonden te blijven met uw gemeenschap, of gewoon iets zinvols wilt doen met uw dagen nu u niet langer fulltime werkt, er zijn tal van opties beschikbaar voor degenen die kiezen voor het verkennen van mogelijkheden om te blijven werken na hun pensionering! Dus waarom niet vandaag beginnen met verkennen? Je weet nooit welke deuren er opengaan als je dat doet!

Bron: actief65+