Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Te zwaar getild? Rustig aan!

AGV 4

Het komt net iets te vaak voor: op het kantoor denk je even spontaan te zijn, en die eindeloze stapel aan dozen naar hun juiste plek te dragen. Zodra je de eerste zware doos oppakt voel je het al verkeerd gaan, en voor je het weet heb je een hele week rugpijn te pakken. Misschien toch een idee om volgende keer een palletmover te gebruiken? Je bent in ieder geval niet de enige, iedereen heeft zich wel eens op een onhandige manier bezeerd op werk. Het is alleen wel van belang om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Goed voor je lichaam zorgen

Natuurlijk zijn er dingen die je voor je lichaam kunt doen om het werken minder zwaar te maken. Als je veel achter de computer zit, is het van belang om eens in de zoveel tijd even een rondje te lopen, of wat strekoefeningen te doen. Je gewrichten worden niet zo snel stijf, en er is minder kans dat je jezelf bij fysieke inspanning bezeert. Als je wel de hele dag actief bezig bent, is het juist noodzakelijk om regelmatig pauze in te lassen. Vraag niet te veel van je lichaam, en je zult merken dat je het werken langer volhoudt!

Maak gebruik van je omgeving

Als laatste is ons advies om niet te vergeten dat je ook goed gebruik kunt maken van je werkomgeving. Ga bijvoorbeeld eens na of jouw werk al gebruik maakt van een agv. Een andere optie die je kunt overwegen, is het maken van een taakverdeling. Zo wordt de last eerlijker verdeeld onder alle collega’s. Wie weet, misschien kan er met deze methodes een heleboel tijd en energie bespaard worden! Initiatief tonen en met nieuwe ideeën komen kan in dit soort gevallen nooit kwaad. Op het kantoor zijn alle collega’s je dankbaar als er een efficiëntere oplossing voor ellendige taakjes is.