Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Steeds meer bedrijven stappen over op ClearPass

Clearpass

Het gebruik van ClearPass is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dit is niet voor niets, want het systeem biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele oplossingen. In dit artikel vertellen we u meer over de werking van ClearPass, de techniek die achter deze technologie zit en de voordelen die het ook aan uw organisatie kan bieden. Vaak wordt deze technologie gezien als de opvolger van NAC, wat staat voor Network Accesss Control. Het is een systeem wat momenteel door een groot aantal organisaties gebruikt wordt. Maakt u helemaal nog geen gebruik van een NAC? Lees dan snel verder om te zien hoe dit werkt.

Voordelen

Werking van een NAC-oplossing als ClearPass

Met een NAC-oplossing is het mogelijk om gebruikers van een netwerk een rol te geven. Op basis van hun rol krijgen gebruikers vervolgens toegang tot bepaalde delen van het netwerk. Iemand met een hogere functie binnen een organisatie zal vaak ook een hogere rol hebben binnen het netwerk. Daar waar lagere functies maar op een bepaald deel van het netwerk kunnen komen.

ClearPass is een voorbeeld van een NAC-oplossing, met het verschil dat deze technologie nog veel verder gaat dan de standaard NAC-oplossing voor organisaties. Zo kan ClearPass ook worden ingezet voor uw beleidscontrole, rapportages, enzovoorts.

Gebruikers

Voordelen van deze technologie voor organisaties

Het voornaamste voordeel van ClearPass werd reeds beschreven, namelijk: de veel uitgebreidere mogelijkheden dan de standaard NAC-oplossingen momenteel bieden. Daarbij is het met ClearPass heel eenvoudig om op- en af te schalen. Iets wat noodzakelijk is, om in te kunnen spelen op de groei of groeistagnatie van uw organisatie. Een derde reden om voor deze technologie te kiezen, is de eenvoud bij de implementatie hiervan. Het is heel eenvoudig om deze technologie in uw bestaande landschap van applicaties en technologieën te implementeren. Wist u dat er organisaties zijn, die u hierbij kunnen helpen?