Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Solana koers

solana koers

Solana is een vrij nieuwe crypto die is ontwikkeld om wat te doen aan de hoge kosten van het handelen met Ethereum. Ethereum is namelijk zowel langzaam, als erg duur per transactie. Naar verwachting zal het Ethereum 2.0 protocol deze crypto veel goedkoper maken om mee te handelen, maar veel crypto handelaren willen daar liever niet op wachten. Ze gaan dus liever voor alternatieven zoals Solana. Solana is één van de snelste crypto netwerken om in te handelen en kent een actieve gemeenschap van gebruikers.

Solana: schaalbare crypto waarmee je goedkoop kan handelen

Solana heeft als voordeel boven Ethereum dat het schaalbaar is. Ook als het aantal Solana gebruikers bijvoorbeeld honderd keer zo groot wordt, betekent dat het netwerk maar weinig trager wordt. En omdat computers steeds sneller worden, wordt het valideren met Solana ook steeds sneller. Het is met Solana nu ook mogelijk om te staken. Dat is niet zo met Ethereum en zal pas met de invoering van Ethereum 2.0 in 2022 het geval zijn. Wat dat betreft loopt Solana dus voorop. Solana kwam de laatste tijd slecht in het nieuws omdat er enkele DDOS aanvallen tegen het Solana netwerk plaatsvonden. Solana is als kleine munt relatief kwetsbaar voor DDOS aanvallen. Bij bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum is dat lastiger, omdat het aantal servers dat deze twee munten ondersteunen veel groter is.

solana koers

Solana koers checken

Het token van het Solana-netwerk, de SOL, is zoals alle crypto’s die geen stable coin zijn, nogal volatiel. De koers kan dus grote schommelingen vertonen, wat zowel winsten, als verliezen op kan leveren. Voor speculatieve beleggers maakt dit solana erg interessant. Ook omdat de transactiekosten vrij laag zijn. Heb je SOL’s en wil je liever een wat stabieler rendement, dan kan je ze ook gaan gebruiken om te gaan staken. Staken levert een vrij stabiel rendement op en je houdt je crypto’s gewoon in je zak. Wel vereist staking de nodige kennis en handigheid. Verdiep je daar dus eerst goed in.  Bijvoorbeeld op de site Bankr. In het artikel Solana Koers kan je de laatste koers van Solana zien.