Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Op deze manieren kun jij je geld beleggen

Bestebank.org

Wanneer je een groot bedrag hebt gespaard, geërfd of gewonnen dan wil je daar iets nuttigs mee doen. Je geld op een spaarrekening zetten is altijd een optie. Vaak krijg je daar tegenwoordig echter amper rente over. Er zijn zelfs al gevallen waarin je moet betalen om je spaargeld op een spaarrekening te mogen zetten. Met dit in het achterhoofd zijn veel mensen door aan het zoeken naar andere manieren om te beleggen. Lees het verder bij Bestebank.org.

Een aantal populaire beleggingsvormen zijn:

  • investeren in vastgoed (woningen)
  • investeren in edelmetaal zoals goud en diamanten
  • investeren in goederen zoals kunst, auto’s en meer
  • digitaal beleggen door middel van bitcoins en andere cryptovaluta 

Vastgoed en ander vermogen

Investeren in tastbare goederen is een slimme manier om extreme waardevermindering tegen te gaan. Goud en diamanten zullen altijd een bepaalde waarde hebben. Hetzelfde geldt voor vastgoed maar ook kunst en auto’s. Je hebt er allereerst plezier van en kunt het daarnaast verkopen wanneer de waarde op een hoogtepunt is. Of je bewaart het als appeltje voor de dorst.

Bitcoins en digitaal beleggen

Bestebank.org

Daarnaast zijn veel van de mensen die het traditionele bankensysteem zat zijn overgestapt op bitcoins of andere cryptovaluta. Deze valuta zijn hun eigen munteenheid en bestaan los van de euro’s en dollars die we al kennen. Daarnaast vindt de handel in cryptogeld plaats buiten de banksystemen om. Je kunt dus transacties uitvoeren onderling, zonder de inmenging van grote financiële organisaties.