Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Sinterklaaspakketten langzaam aan populairder dan kerstpakketten

Sinterklaaspakketten

Sinterklaas ligt toch behoorlijk onder vuur in ons land. En hoewel de piet misschien gaat verdwijnen, blijft het sinterklaasfeest natuurlijk bestaan. Sterker nog, de traditie lijkt meer voet aan de grond te krijgen. Kerstpakketten worden namelijk door steeds meer werkgevers vervangen voor sinterklaaspakketten. En dat is een opvallende trend.

Voor iedereen

Wat is een sinterklaaspakket?

Een sinterklaaspakket is een pakket vol met producten dat je cadeau doet voor of op sinterklaas. Traditioneel gezien is dit iets dat je cadeau doet aan je medewerkers of collega’s. Het is een soortgelijke traditie als het kerstpakket, maar dan dus net iets anders. Je krijgt het sinterklaaspakket immers veel eerder in de maand, anders is het te laat voor sinterklaas. Sommige mensen geven het zelfs al in november zodat ze er zeker van zijn dat het op tijd is. 

Groot assortiment

Wat zit er in zo’n pakket?

Er zijn een heleboel soorten producten die je in een sinterklaaspakket kunt stoppen. Het is eigenlijk net als een kerstpakket: er zijn niet echt regels over wat er wel en niet in mag. Wel zijn er een aantal producten die je vaak terug ziet komen in een sinterklaaspakket. Allereerst is dat natuurlijk het sinterklaassnoep. Dan kun je denken aan chocolade munten maar ook bijvoorbeeld taai taai, spijs, speculaas en schuimpjes. Dit zijn allemaal snoepsoorten die je doorgaans met name rondom Sinterklaas in de winkels ziet liggen. Wist je trouwens dat er ook sinterklaas rituals pakketten zijn voor als je iemand echt goed wil verwennen? Dit is een cadeau voor de ouders waar de kids even niets aan hebben, en dat mag ook wel eens!