Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Rijk worden met cryptocurrency

Aah rijk worden, we willen het allemaal. Hoewel hard werken en de loterij winnen legitieme opties zijn om dit obscure doel te behalen, is het investeren in cryptovaluta natuurlijk helemaal hip. Daarom leggen we je stap voor stap uit hoe je je geld kunt investeren in digitale valuta, waaronder bijvoorbeeld Bitcoins.

Uiteraard geldt als eerste gratis tip en lichte disclaimer: gebruik je gezonde verstand. Ga geen geld gebruiken dat je niet kunt missen, want het ‘handelen’ in cryptovaluta is eigenlijk het speculeren op aandelen. Je kunt daadwerkelijk een hoop geld kwijtraken, nog voordat je ‘kut, ik had voor Stellar moeten gaan’ kunt roepen!

Kies je munt

Sinds de agressieve expansie van digitale munten zijn er een hoop nieuwkomers bijgekomen. De eerste stap in het kopen van cryptovaluta is dan natuurlijk ook het identificeren van de beste munt. Daar zijn verschillende benaderingen voor. Enerzijds kun je kijken naar de munt in het algemeen. Welke vind je het meest betrouwbaar, het beste concept, de meest stabiele werkwijze. Doe daar goed research naar!

Een andere factor kan relatieve groei zijn. Zo steeg Ripple in 2017 met maar liefst 30.000 procent in waarde terwijl de Bitcoin ‘slechts’ 1300 procent steeg. Ook ietwat onbekendere munten zoals NEM en Stellar maakte een stevige groei door. Deze cijfers kunnen je helpen bij het bepalen van een munt.

Bron: Bitvavo.com