Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Onmisbaar voor je bedrijf

Logistiekconcurrent

Wanneer je een bedrijf hebt in de logistieke sector, kun je niet om een pallet heen. Hij wordt niet alleen gebruikt tijdens het vervoer, maar ook om goederen op te slaan in het magazijn worden ze veel gebruikt. Bij logistiekconcurrent.nl kun je verschillende soorten pallets kopen, niet alleen van hout maar ook kunststof is mogelijk. Een exemplaar wat volledig op maat is gemaakt is ook geen probleem, zo heb je nooit meer te maken met ruimte wat niet wordt gebruikt. 

Meest gebruikte soort

De bekende europallet is de meest gebruikte soort, volgens zeggen zijn er ongeveer 450 miljoen exemplaren in omloop. Eigenlijk is dit niet zo gek, de pallets zijn kwalitatief ook uitstekend. Ze zijn van geschaafd hout en hebben specifieke afmetingen die voor elk exemplaar gelden, het brandmerk is een bewijs dat de pallet aan de eisen voldoet. Een europallet kan ook gegarandeerd een last dragen van 1500 kg, dit kan bij gelijke belasting oplopen tot 2000 kilogram. Wil je werken met pallets waarop je kunt vertrouwen, dan is een europallet zeker aan te raden.

Logistiekconcurrent

Kunststof exemplaren

Werk je in een omgeving met producten of materialen die schoon en hygiënisch moeten blijven, dan is een pallet van kunststof ideaal. In de horeca of in een steriele omgeving zijn deze pallets eenvoudig schoon te maken en te reinigen met water, bij een houten exemplaar is dit niet mogelijk. Nadeel van de kunststof exemplaren zijn wel dat ze duurder zijn in aanschaf. Ook wanneer er een defect aan de pallet is kan deze in de meeste gevallen niet gerepareerd worden.