Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Nieuwe trend: pinnen met je mobiel of horloge

Na jarenlang stil te hebben gestaan zijn er ineens volop ontwikkelingen wanneer het aankomt op betaalmogelijkheden en pinnen. Sinds 1990 kunnen we in Nederland pinnen. Hierna zijn er vrijwel geen ontwikkelen geweest op dit gebied. Tot 2014, toen werd contactloos pinnen geïntroduceerd. Sinds dien zijn er nog veel verschillende mogelijkheden en opties om te betalen bijgekomen. Hoe zit het nu eigenlijk met al die nieuwe trends? En moet je als ondernemer hierin mee gaan? Lees snel verder!

 

Pinnen met je telefoon of horloge

 

In mei 2019 werd bekend gemaakt dat ING gaat samenwerken met Apple Pay in de strijdt binnen contactloos betalen. Hiermee maken zij het mogelijk om contactloos af te rekenen, niet met je pinpas, maar simpelweg met je mobiel of (smart) horloge. Ook Android maakt het mogelijk voor zijn gebruikers om zo af te rekenen. Volgens Betaalvereniging Nederland gebruiken zo’n 600 duizend mensen deze functie, maar gemiddeld doen zij dit met maar 2.5 transacties per maand. Waarom? Je telefoon uit je zak of tas halen en ontgrendelen kost ongeveer evenveel moeite als contactloos afrekenen met je pinpas. Eigenlijk zien we dus dat dit alleen handig is wanneer je je portemonnee bent vergeten.

 

 

Afrekenen met een QR Code

Grote kans dat steeds meer mensen bij je willen afrekenen met een QR Code. Bijvoorbeeld via de PayConiq app.  Dit is een alternatief voor pinnen en contactgeld, en is evenals contactloos. De voordelen zijn dat als klant geen pinpas bij je hoeft te hebben, en ook ondernemers dienen niet per se te beschikken over een pinautomaat. De ondernemer dient voor een QR-code te zorgen voor het afrekenen, deze staat bijvoorbeeld op de bon, de klant scant deze code en beide ontvangen een bevestiging wanneer het is gelukt. Ideaal voor zowel ondernemer als klant.

Contactloos pinnen

De pincodes worden dus steeds minder ingetoetst, alles moet tegenwoordig contactloos. Als ondernemer is het zeer verstandig om een contactloos pinautomaat aan te schaffen. Wanneer u dat nog niet heeft, moet u snel pinautomaat kopen die wel over deze functie beschikt. In 2017 werden alleen al 49% van de aankopen betaald met contactloos pinnen. U kunt als ondernemer niet langer achterblijven. Neem eens een kijkje op de website van Sepay, daar vindt u informatie over de nieuwste pinautomaten.