Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Hoe jij aandacht voor jouw bedrijf kan kopen

Het is de grootste kopzorg van veel ondernemers. Je hebt een eigen bedrijf en werkt daar de hele dag door met hart en ziel voor. Je doet alles om jouw producten op tijd te leveren aan je klanten. Toch is daar één ding wat minder goed verloopt. Jouw bedrijf heeft wel klanten, maar niet genoeg om veel winst te kunnen maken. Het is dan ook niet voor niets dat jij je druk maakt over de reclame voor jouw bedrijf. Je bedenkt van alles voor jouw bedrijf om in de schijnwerpers te komen, maar niets lijkt te werken.

Klanten als een magneet
Wanneer je kijkt naar de concurrentie wordt je hart vervuld met jaloezie. Die concurrent trekt wel aandacht van de klanten; sterker nog, ze rennen er naartoe. Dat is iets wat jij ook wel zou willen voor jouw bedrijf; klanten die als een magneet naar jouw bedrijf toe worden getrokken. Feit is dat dit niet zomaar vanzelf zal gebeuren; je zal er als ondernemer wel wat voor moeten doen. We keken voor jou hoe jij klanten naar je toe krijgt zonder dat je er zelf al teveel moeite voor hoeft te doen. Jij bent immers al druk genoeg met je eigen bedrijf runnen.

Koop je in op een website
Via een linkbuilding pakket kan jij jezelf inkopen op een gewilde pagina. Dat is redelijk eenvoudig. Je kijkt samen met een leverancier van linkbuilding teksten welke websites, fora en blogs het meest worden gelezen. Vervolgens wordt er voor jou een tekst geschreven over een informatief onderwerp. Dat onderwerp heeft iets te maken met jouw bedrijf, maar de naam wordt niet met toenaam genoemd. Gevolg is dat de klant een stukje informatie tot zich neemt en dan waarschijnlijk meer wil weten. De ‘val’ klapt dicht. De klant wordt via een link naar jouw website geleid, alwaar jij hem of haar verwelkomt bij jouw bedrijf. Jij hebt de oplossing voor een klant die bijvoorbeeld op zoek is naar goedkope kinderkleding. Je plaatst een stukje en krijgt opeens op een dag honderden bezoekers op jouw website die meer willen weten. Inkopen op een website via een bedrijf wat aan linkbuilding gaat doen is enorm lucratief. Jij hoeft niks te doen; je huurt een bedrijf in wat de links voor je schrijft en plaatst.

Koop likes voor jouw facebook pagina
Het klinkt als omkoperij maar niets is minder waar. Jij kan likes kopen voor jouw facebook pagina. Dat doe je via een bedrijf wat in dit soort likes handelt. Men heeft dan een panel van klanten in dienst wat tegen een heel geringe vergoeding pagina’s liket en eventueel ook deelt op hun persoonlijke pagina. Voor dergelijke like pakketten betaal je een bedrag wat kan oplopen van 150 tot 300 euro. Het is maar net afhankelijk van het aantal likes wat je inkoopt en van de mate waarin jouw pagina internationaal wordt ontvangen. SEO pakketten, linkbuilding en likes kopen zijn dan ook de manieren voor de toekomst waarmee jij – dankzij het digitale tijdperk waarin we leven – je hoofd boven water houdt als ondernemer.