Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

EHBO Cursus vergoeding door zorgverzekeraars

Als je een cursus Eerste Hulp Bij Ongevallen of een reanimatiecursus wilt volgen is de kans groot dat jouw zorgverzekeraar daar door middel van een EHBO cursus vergoeding aan wil meebetalen. Of dat ook voor jou geldt kun je vinden in de polisvoorwaarden. Zorgverzekeraars zijn erbij gebaat dat meer mensen een EHBO cursus volgen, want daardoor krijgen slachtoffers sneller hulp. Vaak is het letsel dan minder ernstig en daardoor dalen de zorgkosten. Om het volgen van een EHBO cursus te stimuleren geven de meeste zorgverzekeraars een EHBO cursus vergoeding.

Een EHBO cursus vergoeding is er niet voor iedereen

Al jarenlang wordt er geprobeerd om meer mensen een EHBO cursus te laten volgen. Want hoe meer mensen basiskennis hebben van Eerste Hulp Bij Ongevallen, des te sneller er hulp kan worden geboden. Of je recht hebt op een EHBO cursus vergoeding staat in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden het volledige cursusgeld; anderen betalen een deel van de kosten, tot 50%. Of je in aanmerking komt voor een EHBO cursus vergoeding is ook afhankelijk van het soort polis van je zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden het cursusgeld alleen als je een aanvullende verzekering hebt.

Wat leer je tijdens een EHBO cursus?

Of je nu een EHBO cursus vergoeding krijgt of niet; een EHBO cursus is altijd nuttig en heel praktijkgericht. Je leert de verschijnselen van aandoeningen en ziektes herkennen en er wordt aangegeven wat je dan moet doen. Soms gaat dat om hele eenvoudige dingen, zoals het plakken van een pleister. Maar je leert ook zwaargewonde slachtoffers te stabiliseren en levensreddende handelingen uit te voeren. Zoals bloedingen stelpen, reanimeren en hulp bieden bij ademhalingsproblemen. Je leert niet alleen wat je moet doen, je krijgt ook de kans om die vaardigheden uitgebreid te oefenen.