Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Een BHV cursus maakt jouw bedrijf veiliger

Als je een eigen bedrijf hebt ben je verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van jouw personeel. Je wilt dat ze met plezier komen werken en de zekerheid hebben dat ze veilig zijn. Maar veiligheid is een subjectief begrip. Het is heel makkelijk om je veilig te wanen, maar hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers veilig zijn als er bijvoorbeeld brand uitbreekt? De kans is groot dat je geen idee hebt hoe je de brand moet blussen of hoe je alle werknemers op tijd en zonder paniek uit het pand krijgt. Juist voor zulke calamiteiten is het maar wat fijn als jouw werknemers goed voorbereid zijn dankzij een BHV cursus.

naamloos

Wat leer tijdens een BHV cursus?

Tijdens een BHV cursus leer wat je moet doen in het geval van diverse calamiteiten. Je leert hoe je verschillende soorten branden kunt blussen en hoe je ervoor zorgt dat iedereen veilig het pand verlaat. Ook leer hoe je eerste hulp moet verlenen. Iemand kan plotseling het bewustzijn verliezen, een hartstilstand krijgen of benauwdheidsverschijnselen hebben. Ook dat zijn calamiteiten waarin snel handelen noodzakelijk is. Bij de BHV cursus leer je daarom precies hoe je al deze verschillende aandoeningen en verschijnselen kunt herkennen en wat je kunt doen om het slachtoffer te helpen.

Een goedkope investering

Een BHV cursus aan bieden aan jouw werknemers lijkt in eerste instantie een flinke investering. Gelukkig zijn de meeste zorgverzekeraars maar al te bereid om een deel van de kosten te vergoeden. Sommige verzekeraars vergoeden zelfs het totaalbedrag. Dit doen ze omdat zij in kosten besparen als jij weet hoe je preventief moet handelen. Een BHV cursus is hoeft jou dus helemaal niet zoveel geld te kosten terwijl het je heel veel oplevert in een noodgeval.