Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Drukwerk bestellen doe je zo

Ben je van plan om drukwerk te bestellen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan vooral even verder.

De aanleverspecificaties

De aanleverspecificaties zijn misschien wel het belangrijkste om te weten. Want wanneer je hier geen rekening mee houdt, kan je opdracht er wel eens slechter uitkomen dan je had gehoopt. Meestal staan de aanleverspecificaties op de website van een drukkerij. Maar je kunt er ook altijd naar vragen. Zo moet je weten wat de afloop moet zijn maar moet je ook rekening houden met een aantal standaard zaken. Denk bijvoorbeeld aan dat je afbeeldingen aanlevert in zo hoog mogelijke resolutie en dat de kleuren juist worden gebruikt. Daarnaast zijn er bepaalde programma’s die je beter kunt vermijden bij het verwerken van je opdracht. Zo kun je beter professionele, grafische programma’s gebruiken dan de standaard programma’s die op je computer staan.

 

De service

Service is natuurlijk ook erg belangrijk. Vaak heb je met drukwerk een bepaalde deadline wanneer je jouw drukwerk écht nodig hebt. Je wilt dan ook een drukkerij die je ten eerste goed helpt met al je vragen. Wanneer je snel en goed geholpen wordt is de kans groter dat de partij ook op tijd je drukwerk af heeft. Bel of mail de drukkerij dus altijd even voordat je een bestelling doet. of let op de tijd waarin je de offerte ontvangt. Ontvang je deze snel en is de offerte realistisch? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een goede partij.