Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

De geschiedenis van de pet

De geschiedenis van de pet

Ook vroeger brachten veel mensen al een bezoek aan een winkel met vissershoedje in de buurt. Petten worden namelijk al heel erg lang door vele mensen gedragen. Er werd vroeger zelfs van alle jongens en mannen verwacht dat zij een hoofddeksel droegen wanneer ze de straat op gingen. Behalve dat dit er netjes uitzag hielp dit in de winter tegen de kou en en de zomer tegen de zon. Wanneer iemand geen hoofddeksel droeg viel dit dan ook meteen op. De rijkere mensen droegen voornamelijk een hoed wanneer zij de straat op gingen. Dit was echter niet weggelegd voor de armere mensen binnen de maatschappij. Vandaar dat zij een pet droegen in plaats van een hoed.

Door wie werd een pet vroeger gedragen?

Petten werden dus voornamelijk gedragen door de mensen die het minder goed hadden getroffen. Hierbij kun je onder andere denken aan de arbeiders maar ook boeren droegen vaak een pet. Bij boeren is het zelfs nog zo dat onder andere de kleur van de pet afhankelijk was van waar je vandaan kwam. Dit zijn echter niet de petten die je tegenwoordig veel in een winkel met vissershoedje zal tegenkomen. De petten waren gemaakt van stof en waren niet zo stevig als de petten van nu. Ook waren het kleinere petten met een kleinere klep dan de klep van de petten die tegenwoordig veel worden gedragen.

De opkomst van de baseball cap

Er is een tijd geweest waarin er veel minder petten werden gedragen maar uiteindelijk zijn de petten weer terug gekomen. De petten die tegenwoordig veel worden gedragen zijn geïnspireerd bij de amerikaanse baseball cap. Deze baseball caps werden gedragen door de amerikaanse honkball spelers. Een van de redenen waarom deze petten werden gedragen is doordat je op die manier heel erg gemakkelijk kon zien bij welk team iemand hoort. Ook het uiterlijk van deze petten is echter niet meer helemaal hetzelfde als de petten van nu. De petten van nu zijn namelijk veel steviger. Dit komt doordat er bij de productie van de petten nu gebruik wordt gemaakt van een ander soort materiaal.