Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

BMW staat voor ‘Bayerische Motoren Werke’, of in het Nederlands ‘Beierse Motor

fabrieken’. Met het produceren van auto’s en motoren is het een behoorlijk succesvol bedrijf met 134.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van 104 miljard euro.

Het logo van BMW bestaat uit een zwarte ring met daarin in grote letters BMW. Het veld binnen de zwarte ring is blauw/wit geblokt en verwijst naar de kleuren van de vlag van de Duitse deelstaat Beieren.

BMW 1-serie en BMW 2-serie

De BMW 1 serie en BMW 2 serie worden beide gezien als compacte middenklasse auto’s.

De serie 1 is de kleinste en goedkoopste BMW. In 2004 kwam BMW uit met de serie 1 ‘Hatch’ (5-deurs hatchback). In 2007 werden de ‘Sport Hatch’ (3-deurs hatchback) en de ‘Coupé’ (2-deurs) geïntroduceerd. De Cabriolet variant kwam in 2008 op de markt, genaamd serie 1 Cabrio (2-deurs). Bij een auto uit de serie 1 passen natuurlijk alleen onderdelen die specifiek gemaakt zijn voor serie 1. Bij JD Banden & Velgen kun je voor serie 1 verschillende kleuren en vormen vinden om zo je BMW helemaal af te maken.

De serie 2 is verwant aan de serie 1, maar heeft net iets andere uitvoeringen. De eerste generatie werd geïntroduceerd in 2013 met de Coupe (2-deurs) en Cabriolet (2-deurs). In 2014 kregen we de MPV Active Tourer (5-deurs). In 2019 kwam generatie 2 op de markt, met Gran Coupe (4-deurs). Net als de serie 1 heeft serie 2 specifieke eigen onderdelen die je bij JD Banden & Velgen kunt vinden onder velgen BMW 2 serie.

Oude modellen

BMW is al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw een begrip in Nederland. Het kan natuurlijk dus zo zijn dat jouw BMW al 30 jaar oud is. Het ligt aan het type auto en de serie welke banden en velgen JD Banden & Velgen jou kan aanbieden. Velgen BMW 2 serie, velgen SUV modellen en de velgen serie 1-2 Coupé zijn bijvoorbeeld voor wat nieuwere auto’s.