Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

5 tips voor succesvolle online marketing met een klein budget

Als kleine of beginnende ondernemer ben je vaak gebonden aan een klein budget voor marketing. Dit hoeft echter helemaal niet te betekenen dat jouw marketingactiviteiten minder effectief hoeven te zijn. Het belangrijkste is dat je goed nadenkt over een strategie. Dit is immers al het halve werk. Wij geven je onze vijf beste tips voor online marketing met een klein budget:

  • Maak gebruik van sociale media.
  • Organiseer een wedstrijd met een te winnen prijs.
  • Win een prijs.
  • Publiceer recensies.
  • Neem een enquête af.

 

Maak gebruik van sociale media.

Sociale Media zijn een perfect middel om jouw bedrijf te promoten. Je kunt een bedrijfsprofiel aanmaken en zorgen dat je volgers krijgt. Onder deze volgers kun je jouw bedrijf onder de aandacht brengen met interessante artikelen, berichten en blogs.

 

Organiseer een wedstrijd met een te winnen prijs

Wedstrijden via sociale media zijn razend populair. Zelfs als de prijs niets bijzonders is zullen mensen graag meedoen. In ruil voor het kans maken kun je mensen jouw bedrijfspagina laten volgen. Zo vergroot je jouw publiek.

 

Win een prijs

In elke bedrijfsbranche zijn er te winnen prijzen. Als je zo’n prijs wint is dit hele goed promotie voor jouw bedrijf. Meestal ontvang je een logo wat je op de website kunt tonen en je publiek zal eerder overtuigd raken van jouw expertise.

 

Publiceer recensies

Publiceer de positieve feedback die je van klanten krijgt. Mensen zijn erg gevoelig voor de positieve ervaringen van anderen en zullen deze vaak gebruiken bij het doen van een aankoop.

 

Neem een enquête af

Door middel van het afnemen van een enquête kun je in kaart brengen hoe men denkt over je product en waar mogelijkheden zitten ter verbetering. Op basis van dit soort gegevens kun je bepaalde innovaties doorvoeren.