Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Wat houdt hybride werken eigenlijk in?

Ben jij benieuwd naar de relatief nieuwe vorm van werken, het hybride werken? In dit artikel vertellen we je er graag over. 

Alles over hybride werken

Hybride werken: het nieuwe normaal. Wie had ooit gedacht dat we massaal met z’n allen thuis moesten en ook gingen werken? Wij niet! Tot er een pandemie kwam. Gelukkig is dat achter ons. Wat wel is gebleven is de nieuwe vorm van werken, het hybride werken. Gebleken is dat men veel productiever is, zich beter voelt en dat het beter is voor duurzaamheid. Maar natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. Zo zijn er best wat mensen die het lastig vinden om werk en privé gescheiden te houden. Tussendoor de was doen of toch even het huis schoonmaken, want ja, je ben nu toch thuis. Of als je partner of kinderen thuis zijn, is het natuurlijk gemakkelijker om even een praatje te maken. Dat kan op kantoor immers niet. Duurzaamheid is een groot voordeel van hybride werken. In de ochtend en in de avond zijn er normaal veel file’s. Dat is niet goed voor het milieu en is ook niet voor de portemonnee zo fijn. Dit kost veel brandstof, het is echt een circus van uitlaatgassen. Dat is niet wat je moet willen. Gelukkig kunnen we nu thuiswerken en gebruik maken van de nieuwe vorm van hybride werken: thuiswerken afgewisseld met een bezoekje naar het kantoor. Voor de echte carrièretijgers onder ons is het natuurlijk wel goed om af en toe naar kantoor te gaan. Immers, je wilt toch niet de kans missen om jezelf te laten zien? 

Over hybride werken het volgende. Er wordt meer werkgeluk ervaren door deze nieuwe vorm. Want werknemers weten het werk beter te kunnen combineren naar de verschillende situaties. Het is toch vervelend om verplicht boodschappen te doen in de avond? Dat kun je nu overdag doen. En dat scheelt een heleboel werk in de avond. Je kunt dan rustig je eventuele werkzaamheden afmaken of heerlijk uitrusten op de bank. Er is dus meer werkgeluk bij werknemers als zij kiezen voor deze vorm van hybride werken. Als baas en als organisatie wil je dit natuurlijk bewerkstelligen. Dat lijkt ons niet meer dan normaal. Medewerkers voelen zich een stuk productiever en meer verantwoordelijk. Dit zal direct leiden tot een hogere omzet, want betere productiviteit is daar een hele belangrijke factor in. Let wel op het volgende als je gaat kiezen voor deze vorm van hybride werken, als we het hebben over de thuiswerkplek:

  • Let op een goede werkplek met de juiste stoel en tafel;
  • Zorg voor een goede internetverbinding en een webcam op ooghoogte;
  • Zorg ervoor dat als je thuis werkt, je werkuren duidelijk zijn voor jezelf en je omgeving.

Tot slot

Heb jij kunnen ontdekken of hybride werken iets voor jou is? De meeste mensen willen thuis blijven werken en af en toe naar kantoor gaan. Gebleken is – zoals je hebt kunnen lezen – dat het werken op kantoor lang niet voor iedereen is weggelegd. Waarom dan niet kiezen voor thuiswerken? 

Meer informatie kun je lezen via www.hethybridewerken.nl