Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Wat houdt het in gastouder te worden?

Denk je er al een tijdje over na om gastouder te worden? Wat een gaaf idee! Het kan zijn dat jij uit je omgeving hebt gehoord dat het een mooie ervaring is om gastouder te worden. Uiteraard kan dit bij iedereen weer anders worden ervaren. Laten we er dan in ieder geval meer over vertellen, want op deze manier leer jij precies wanneer je gastouder worden kunt. Of je nou goede of slechte verwachtingen hebt, om de feiten kun je toch niet heen. Je leest er meer over in dit artikel!

Dit houdt gastouder worden in

gastouder worden? Dan doe je er goed aan om eerst eens bij jezelf na te gaan of het wel echt iets voor jou is. Houd jij van kinderen, maar kun jij de verantwoordelijkheid ook aan? Dat soort kritische vragen zul je toch echt eerst aan jezelf moeten vragen, voordat je verder kunt gaan met een eventueel besluit. 

Als je gastouder worden wilt, dan doe je aan kleinschalige kinderopvang. Dit gebeurt – anders dan reguliere kinderopvang – in een regulier huis, dus in de huiselijke sfeer vang je een aantal kinderen op. Er kleven vele voordelen aan deze manier van gastouderschap. Het is niet voor niets dat er steeds meer vraag naar is. Natuurlijk heeft een reguliere kinderopvang ook zo zijn eigen voordelen, maar kleinschaliger opvangen is voor sommige kinderen veel beter. Er zijn wellicht minder prikkels en het kan voelen als een tweede thuis, iets dat ze in de kinderopvang minder snel hebben. Daar zijn toch vaak regels en te veel kinderen, die een vertrouwd gevoel weg kunnen nemen.

gastouder worden? Dan kun je misschien denken dat je onbeperkt en altijd kinderen in huis kunt halen, maar daar zitten toch echt grenzen aan. Als je gastouder worden wilt, dan mag je 1 tot 6 kinderen in huis opvangen, in je eigen huis. Maar wist je dat je dit ook in een ander huis kunt doen? Dit wordt ook wel het huis van de vraagouder genoemd. Er zijn in ieder geval twee dingen die jij doet, althans waar je verantwoordelijk voor bent gedurende een dienst:

  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang én verzorging van de kinderen;
  • Je zorgt voor de huishoudelijke klussen. 

Hier leer je direct wat meer kritisch naar jezelf te kijken. Want je kunt weliswaar van kinderen houden, maar houd je er ook van om het huis netjes te krijgen en bovendien schoon, terwijl de kinderen allerlei vragen aan je hebben? Je zult weinig momenten van rust ervaren als je gastouder bent. Of je moet er goed tegen kunnen.

gastouder worden? 

We zijn benieuwd of we jou een beetje hebben kunnen aansporen om kritisch naar jezelf te gaan kijken. Het is belangrijk om van te voren te weten of het iets voor jou is. Twijfelen mag, maar het is goed om eerst alle informatie over gastouder worden op te doen. Wellicht kun je spreken met andere gastouders of kun je via het internet nog wat (relevante!) informatie opzoeken. Als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten. En bekijk natuurlijk thuiscreche.nl”>www.thuiscreche.nl