Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Waarom linkbuilding je hoger in Google brengt met je site

Linkbuilding

Er zijn een aantal activiteiten die je kunt ondernemen om beter vindbaar te worden in zoekmachines als Google. Linkbuilding is daar een van. Sommige van die activiteiten kun je zelf uitvoeren maar bij linkbuilding is dat niet aan te raden. 

linkbuilding

Waarom hoger in Google?

 

Stel je voor: je hebt geld en tijd gestoken in het maken van een prachtige website waar je schoenen verkoopt. Hartstikke leuk! Maar vervolgens gaat je website live en komt er eigenlijk amper iemand op terecht. Je hebt zo weinig bezoekers dat er ook weinig gekocht wordt. Wat doe je verkeerd? Waarschijnlijk ben je gewoon niet goed te vinden. Vindbaarheid in zoekmachines is heel belangrijk. Als iemand op zoek gaat naar een bedrijf om online schoenen te kopen dan gaan ze naar bijvoorbeeld Google en tikken ze in ‘’schoenen’’ of een synoniem ervan zoals ‘’sneakers’’. Jij wil dan hoog in de zoekresultaten verschijnen, anders heb je er niets aan. 

Linkbuilding

Wat je zelf kunt doen

 

Je kunt zelf een aantal dingen doen om je positie in de zoekresultaten van google te verbeteren. Allereerst moet je zorgen dat je website helemaal in orde is. Dat wil zeggen:

 

  • de website is snel en heeft een korte laadtijd
  • de website bevat tekst en beeld
  • de zoektermen waarop je gevonden wil worden staan in je tekst en kopjes
  • de website is goed te navigeren en duidelijk

 

Dat laatste punt hangt al deels samen met linkbuilding. Een goed navigeerbare site heeft namelijk links van en naar bepaalde pagina’s. Als je bijvoorbeeld fotografie aanbiedt en je vertelt hierover op je homepage dan is het logisch om daarna een verwijzing naar je portfolio te plaatsen.