Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Trainen, waar begin je?

Trainen, waar begin je?

Als je wil gaan beginnen met sporten en bewegen dan kan dat best overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende manieren om dat te doen. De ene zegt dat dit goed is en de ander dat. En moet je gelijk volle bak of rustig beginnen. Moet je elke dag sporten of is twee keer per week ook goed? Allemaal vragen die je mogelijk hebt als fit wil worden, best wel veel. Belangrijk is ten eerste om te bedenken wat jij graag wil bereiken. Als je wil gaan sporten omdat je het gewoon lekker vindt kan je sporten wanneer je wil. Wil je een bepaald gewicht afvallen moet je misschien wel een plan maken, en ook rekening houden met voeding. Begin bijvoorbeeld met fitnessapparatuur leasen.

thuis beginnen

Als je net begint met trainen weet je misschien nog niet of het iets voor jou is. Het is begrijpelijk dat je een sportschool dan niet meteen ziet zitten. Het kan best wel eng zijn als je begint. Je wil daarom niet gelijk een sportabonnement betalen. Als je erachter komt dat het niks voor jou is zit je eraan vast. Daarom kan je als je net begint met trainen net zo goed thuis sporten. Ik hoor je denken, ’ik heb die apparaten helemaal niet’. Tegenwoordig kan je fitnessapparatuur leasen. Die apparatuur kan je thuis neerzetten en dan kan je in je eigen omgeving uitzoeken wat bij jou past.

Rustig

Je denk misschien dat je gelijk vanaf moment een volle bak moet maar dat valt reuze mee. Je moet als je begint juist rustig aan doen. Niet gelijk elke dag anderhalf uur sporten. Je moet rustig beginnen, begin bijvoorbeeld met twee keer in de week. En dan niet gelijk hoge intensiteit maar wat licht gewichtjes bijvoorbeeld. Je kan bijvoorbeeld beginnen met cardio, langdurig iets doen bijvoorbeeld op de loopband of op een spinfiets. Daarmee kan je ook rustig conditie opbouwen. En de grootste tip is natuurlijk doe het op je eigen tempo en doe waar jij je goed bij voelt.