Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Tip: medailles bestellen om je werknemers te belonen

22Je medewerkers gemotiveerd houden, daar heb ik natuurlijk vele tips over. Als eigenaar van een bedrijf heb ik hier altijd veel aandacht aan besteed, omdat het belangrijk is het potentieel van je staf optimaal tot wasdom te laten komen. Hoe gemotiveerder mensen zijn, des te meer ze zich op deze wijze zullen uiten. Vandaag zal ik je een tip van de hand doen over waar je het beste medailles bestellen kunt, namelijk bij Slier Sportprijzen, want met het oog op het creëren van een uitdaging is dit een heel handig middel.

Motiveer het personeel met een beloning

2324Wil je verschillende kwaliteiten van je staf belonen, dan kun je eenieder bijvoorbeeld een medaille uitreiken met daarop vermeld hetgeen waarin zij het meeste uitblinken. Dit geeft een hoog gevoel van eigenwaarde aan je werknemer, omdat je bij eenieder weer iets heel specifieks kunt vermelden. Is de een bijvoorbeeld heel nauwkeurig en een ander heel goed met cijfers, dan kun je deze twee toch vrij uiteenlopende kwaliteiten elk belonen.

Ook kun je er een wedstrijd van maken natuurlijk, en ook hiervoor kun je speciale medailles bestellen. Stel dat je nu elke maand een medaille uitreikt aan de werknemer die het beste z’n targets haalt, zoals bij grote bedrijven dikwijls wordt uitgevoerd. Je betrekt er dan een competitief element in en de kans is zeer groot dat men gaat strijden om die eer – en om de plak. Wel mag hier een kanttekening bij gemaakt worden, want wil je aan de kwaliteit blijven denken, dan is het wellicht niet a priori verstandig om deze strijd om de targets zo door te voeren – een strijd puur om targets kan ook onnauwkeurigheid en fouten in de hand werken namelijk. Veel succes met het optimaliseren van het potentieel van je staf!