Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Tijd om een auto te kopen

Tijd om een auto te kopen

Er zijn veel opties beschikbaar op de tweedehands automarkt, elk met hun eigen kenmerken en factoren. Maar de echte vraag komt met de beslissing wanneer je een tweedehands auto koopt. Met andere woorden, welke leeftijd van de auto biedt de beste waarde als tweedehands auto. De meeste bedrijven zoals Autoscout bieden auto’s van ongeveer dezelfde leeftijd aan, tenzij ze door particulieren worden verkocht. Maar de beste leeftijd voor een tweedehands auto hangt af van uw doelen en behoeften bij het kopen van de auto, aangezien er verschillende manieren zijn om ernaar te kijken, zoals afschrijving, onderhoud en moderne kwaliteiten.

 

Afschrijvingen

Bij particulieren en bedrijven zoals Autoscout wordt bij verkoop van een tweedehands auto altijd rekening gehouden met de afschrijving. Nieuwe auto’s worden sneller afgeschreven dan gebruikte auto’s en de meeste nieuwe auto’s verliezen direct 10% van hun waarde wanneer ze de winkel verlaten. Auto’s verliezen binnen een jaar gemiddeld 20% van zijn waarde door afschrijvingen. De beste tijd om een ​​auto te kopen om het grootste deel van het afschrijving verlies te voorkomen, is ongeveer 2-3 jaar oud. U kunt nog meer besparen als u een oudere auto koopt, aangezien de meeste auto’s van 5 jaar 60% van hun waarde verliezen, maar dit heeft ook risico’s.

 

Onderhoud en moderne kwaliteiten

Een oudere auto helpt bij afschrijving, maar bij onderhoud kan de leeftijd een grote invloed hebben op de jaarlijkse kosten. De meeste auto’s van 5 jaar oud kosten minder onderhoud aan het einde van het jaar omdat ze minder storingen of grote problemen hebben. Oudere auto’s hebben meer grote problemen en kosten aan het einde van het jaar. Een ander factor zijn de nieuwe innovaties die elk jaar aan auto’s worden toegevoegd. Kwaliteiten zoals zij-airbags, camera’s en actieve veiligheidsvoorzieningen werden na bepaalde modellen standaard in auto’s. Dit betekent dat het kopen van oudere modellen goedkoper zal zijn, maar deze moderne kwaliteiten van nieuwere modellen missen.