Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Is augmented reality in interessant voor mijn bedrijf?

Boekhoudpakket

Je hoort steeds vaker de term augmented reality en steeds meer bedrijven maken hier ook gebruik van in hun bedrijfsvoering, productontwikkeling, marketing en sales en gebruiken het voor trainingsdoeleinden. Wellicht heb je term wel eerder gehoord, maar vraag je je af, wat is dit nou voor nieuwe techniek en wat kan ik ermee? Is het interessant voor mijn bedrijf en kan ik nog wel zonder? We weten allemaal hoe snel de technologische ontwikkeling gaan en je kent ook vast de voorbeelden van bedrijven die het uiteindelijk niet gered hebben omdat ze de impact van een bepaalde uitvinding hebben onderschat. Denk bijvoorbeeld aan Kodak die aan de basis stond van de digitale fotografie en in die markt nu nauwelijks nog meespeelt. In dit artikel leggen we je uit wat AR inhoudt en wat het voor jou als organisatie kan betekenen.

Wat is augmented reality?

Met augmented reality maak je producten zichtbaar in een 3D-model en kun je door er data aan toe te voegen een totaal nieuwe ervaring creëren voor je klanten. Je voegt als het ware gebruikersinteractie toe aan een product. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld en dat is de techniek erachter misschien ook wel, maar het resultaat is heel simpel. Stel dat je een webshop hebt waar je producten in verschillende modellen en uitvoeringen verkoopt. Met AR kan een bezoeker van je website al die modellen in 3D bekijken zoals ze er in het echt ook uitzien. Zo kunnen je bezoekers met een simpele muisklik bijvoorbeeld verschillende levensechte modellen van een stoel zien. Met leuningen, zonder leuningen, in meerdere kleuren en verschillende stoffen. Je brengt als het ware je showroom in 3D bij je klant op het scherm. Hoe je dat kunt toepassen leggen we je graag uit.

Toepassingsmogelijkheden AR

De toepassingsmogelijkheden van augmented reality zijn eindeloos en de techniek is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Dit is net als de mobiele telefoon een uitvinding die de wereld verandert.

Efficiënte productontwikkeling

Met augmented reality kun jij zonder dat je allerlei prototypen moet maken je productontwikkelingsproces een stuk efficiënter maken. Net als met de stoel met allerlei opties kun jij bij productontwikkeling allerlei toepassingen in 3D simuleren en real life weergeven. Dat maakt het ontwikkelen van producten en ontdekken wat het effect is van bepaalde innovaties direct zichtbaar en dat allemaal in een digitaal model.

Verbeter de klantervaring met augmented reality

Door AR toe te passen voor je klanten, maak de gebruikerservaring in één stap totaal anders. Je klant kan vanachter zijn/haar scherm je producten in 3D bekijken alsof hij/zij het product in handen heeft en meteen kijken welke modellen het beste passen bij zijn/haar wensen. Bedrijven die deze techniek toepassen in hun bedrijf zien hun verkopen stijgen en het aantal retouren dalen.

Maak een trainingservaring uniek

Door augmented reality in te zetten voor trainingsdoeleinden creëer je een unieke online trainingservaring die levensecht voelt zonder dat je mensen daadwerkelijk bij elkaar moet brengen in een fysieke ruimte. Jouw instructie trainingen kun je nog gedetailleerder en op afroep aanbieden.