Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Een commerciële functie ambiëren?

Is de wereld van de keiharde sales, marketingstrategieën opzetten en er alles aan doen om je klanten tevreden te houden de plek waar jij je het beste thuis voelt? Dan kun je jezelf laten omscholen tot medewerker in de commerciële sector. Met een commerciële functie kun je bij bijna ieder bedrijf wel aan de slag, omdat commercie hetgeen is dat deze bedrijven laat blijven bestaan. Er is dus altijd wel iets te doen, zolang je maar weet wat je moet doen en hoe je dit aan kunt pakken. Door een opleiding van Fabius is dat in ieder geval geen probleem.

Altijd behoefte aan commerciële werknemers

Met een commerciële functie ben je een zeer belangrijk aanspreekpunt. Je bedrijft zaken tussen interne en externe collega’s, handelt met leveranciers en zorgt voor de perfecte ervaring voor je klanten. Communiceren op hoog niveau is hierbij belangrijk en onmisbaar bij elke onderneming. De commerciële functie bestaat onder andere uit adviseren, afspraken maken, offertes behandelen en het voeren van commerciële gesprekken. Bij je commerciële functie krijg je elke dag met andere zaken te maken, waardoor de functie nooit gaat vervelen.

Wat heb je nodig?

Om een commerciële functie te kunnen vervullen moet je voldoen aan een aantal eisen. Zo moet je sterk in je schoenen staan en snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Daarnaast moet je ervan houden producten te verkopen, maar wel terwijl je klantvriendelijk en klantgericht blijft. Ook qua opleidingsniveau zijn er eisen. De Nederlandse taal moet je goed beheersen in zowel geschreven als gesproken woord en het is aanbevolen de basiskennis van onder andere marketingtechnieken, computerprogramma’s en andere theorie die je in de praktijk uitoefent tot je beschikking te hebben. Al deze aspecten kun je door een van de opleidingen bij Fabius leren, waardoor je met een officieel certificaat aan de slag kunt gaan en het beste uit jezelf en je bedrijf naar boven kunt halen. Voor de opleidingen is geen vooropleiding nodig en je kunt deze volgen wanneer het jou uitkomt.

Meer verhalen