Zakelijkedriesprong

Alles over het zakelijk leven en meer!

Cross docking transport & logistiek

Globalisering heeft bedrijven gedwongen hun warehousing te versnellen en processen op te zetten om hun concurrentievoordeel en de loyaliteit van hun klanten te behouden met efficiënte reactiestrategieën zoals cross docking. Cross docking is een logistiek model dat de supply chain optimaliseert door de opslagtijd te elimineren of aanzienlijk te verkorten omdat de goederen na het lossen niet worden opgeslagen maar in plaats daarvan worden voorbereid en vrijwel direct naar klanten worden verzonden. Er zijn twee soorten cross-docking: Transport

 

– Direct of voorverdeeld: de goederen zijn al gescheiden en hoeven alleen te worden ontvangen door de uitgangseenheden die vooraf zijn georganiseerd volgens de afleverlocaties. Dit is het meest basismodel, aangezien producten niet veel handelingen vergen. Transport

 

– Indirect of geconsolideerd: de goederen worden ontvangen en verplaatst naar een tussenliggende locatie of pickgebied waar ze worden gescheiden en georganiseerd om naar de verschillende bestemmingen te worden verzonden.

 

Het crossdocking-proces binnen de transport & logistiek

 

Het basismodel voor cross-docking wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

  1. Eenheden komen aan met de goederen van een enige leverancier.
  2. De bestellingen worden verzameld op basis van de behoeften van de klant.
  3. De bestellingen worden verdeeld volgens de bijbehorende routes.

 

Voordelen transport & logistiek

 

Naast het versnellen van hun leveringen en het vermijden van opslagkosten, profiteren bedrijven die crossdocking gebruiken nog andere grote voordelen:

 

– Meer efficiëntie en productiviteit in de toeleveringsketen.

– Lagere kosten in verband met opslag, distributie, voorraadbeheer en arbeid.

– Makkelijker om goederen te behandelen en te verplaatsen.

– Makkelijker om de versheid van bederfelijke producten te behouden.

– Hoger nalevingspercentage voor vaste deadlines.

– Gemakkelijker te updaten en grotere beschikbaarheid van goederen.

– Beter georganiseerde aanvoerlijn door met winkels de behoeften van klanten te beheren.

– Minder ruimte nodig.

– Minder fouten en productschade (door een afname van het aantal mensen dat bij het proces betrokken is).

 

Zoals u in dit blog kunt zien, omvat dit een proces om producten te consolideren en ze vervolgens in verschillende bestellingen op te splitsen; Desalniettemin kan de verplaatsing van het orderverzamelplatform gebeuren met behulp van meerdere verzamel- en bezorgmethoden. Cross docking richt zich op het optimaal gebruik maken van bedrijfssystemen en technologie om een just-in-time verzendproces te creëren. Het elimineert ook de noodzaak om meerdere commerciële relaties te hebben en verlaagt de kosten van kleine verzendsystemen omdat alle activiteiten door hetzelfde team kunnen worden uitgevoerd.